Sunday 18 September 2011

Marokkaanse cultuur: Mensen, kleding en voedsel in Marokko

Een plek waar traditie combineert met etniciteit, Marokko deelt zijn internationale grenzen met Spanje en Algerije. Het pittoreske rotsachtige terreinen en wereldberoemde keuken, samen met haar levendige erfgoed, maakt Marokko een van de meest exotische plekken in de wereld. Het unieke in iedere regio draagt ​​bij aan de nationale cultuur.
De Arabische naam voor Marokko is Al Maghrib, wat betekent dat, wanneer de zon onder is. Frans wordt veel gesproken in dit land, maar Marokkaans-Arabisch is de lokale dialect van deze streek. Een aanzienlijke hoeveelheid gegenereerde inkomsten in Marokko komt uit de toerisme-industrie. Marokko is toevallig ook een van de leiders in de export van fosfaten. De markten in Marokko, een kleurrijke gezicht zijn worden overspoeld met kleden, traditionele jurken en andere ambachten. Voor toeristen, de kunst van het afdingen is doorslaggevend dat niet venters do een groot gat in je zak branden.
Cultuur en de mensen
Sommigen beschouwen Marokko, een Berber-Arabische land, terwijl anderen weer de Afrikaans-Berberse identiteit. Een meerderheid van de mensen in Marokko de praktijk islam. Afgezien van deze religie, andere vormen van geloof zijn het christendom en het jodendom. De cultuur is langzaam westerse waarden omarmen. Familiale waarden krijgen een veel belang in deze plaats. De oudsten in een gezin worden gerespecteerd en veel van de rest van de leden invloed in een gezin. Het is gebruikelijk traditie onder Marokkaanse mensen van hetzelfde geslacht, te begroeten door zoenen elkaar op de wangen. Het is gebruikelijk om data, bloemen, vijgen of gebak te nemen, wanneer iemand je uitnodigt naar hun huizen. Als de familie die je uitnodigt kinderen heeft, is een klein cadeautje als een teken van genegenheid. Moskeeën worden beschouwd als zeer heilige plaatsen, en alleen moslims mogen betreden, hoewel in andere plaatsen in de wereld is dit niet de norm. Het wordt beschouwd als beledigend voor foto of foto's van de lokale bevolking nemen zonder hun toestemming, tenzij u kennis maken met het individu.
Vrouwen in Marokko kijken na het welzijn van hun huizen, wat betekent dat je nooit vinden hun bijstand te verlenen in restaurants en cafes. Mannen domineren de straten en plaatsen van het bedrijfsleven in deze regio. Voor een reiziger, maniertjes zijn het centrale punt van het vinden van een vriendschap met de lokale bevolking. Nederig en beleefd is alles wat nodig is om jezelf te vinden in de goede boeken van de mensen. Zodra u het ontwikkelen van een relatie met de lokale bevolking, een uitnodiging voor een heerlijke maaltijd is niet ver weg. Een gast uitgenodigd voor een maaltijd neemt een plaats naast de gastheer. Een bassin om je handen te wassen wordt geleverd op een knie-hoge ronde tafel. Zodra uw handen zijn schoon geveegd, wacht de gastheer om het voedsel te zegenen voordat word je een slaaf van uw eetlust.
Kleding; De invloeden van traditie en geschiedenis na te denken over de kleding gedragen door de Marokkanen. The djellaba een gewaad dat gewoonlijk wordt door de mensen gedragen in deze regio. The Gandora, een andere populaire gewaad gedragen door vele mensen, is een korte mouw versie van de djellaba. The Tarboosh, een pet gevormd als een afgevlakte kegel wordt meestal gedragen door mannen. Vrouwen dragen ook Gandoras, die gedetailleerde borduren op hen hebben.Babouche, zijn comfortabel slippers gemaakt van leer gedragen door de meeste mensen.
Cuisine; de ​​Marokkaanse gerechten zijn een mix Afrikaanse, Midden-Oosten, Arabische mediterrane en Berber invloeden. Kruiden zoals kaneel, peper, kurkuma, koriander, komijn en peterselie, worden veel gebruikt in de hele regio. Kip of lamsvlees, samen met brood, vergezeld van koude en warme salades en fruit zijn populair in heel Marokko. Beef is een ander gangbaar vlees geconsumeerd in de meeste delen van deze regio. Verse couscous met kikkererwten en fruit is een delicatesse genoten door de mensen van Marokko.
De mensen van Marokko liefde desserts. A dessert die gewoonlijk wordt alle geconsumeerde over deze regio is Kaab el Ghzal, die bestaat uit amandelspijs gevuld in een gebakje, bekleed met poedersuiker. Een andere favoriet van de bewoners is hier Halwa Shebakia, die zijn stukjes glas en gezouten deeg, gefrituurd en ondergedompeld in honing en gegarneerd met sesamzaadjes. Deze honing cake een beroep op de smaakpapillen van toeristen uit de hele wereld. Een andere lekkernij bekend als Halwa Shebakia, die vergelijkbaar is met koekjes, wordt geserveerd tijdens de heilige maand van de Ramadan. Zucre Coco, fudge cake gemaakt uit kokosnoot zijn ook erg populair in deze regio. Marokkaanse recepten zijn wereldwijd bekend.
Thee is op grote schaal geconsumeerd heel Marokko. Het drinken van groene thee met muntblaadjes is een belangrijk ritueel uitgevoerd met familie en vrienden. De theepotten in deze regio hebben gebogen tuiten, die het schenken van thee te maken in kleine glazen relatief eenvoudig. De lokale bevolking houden van hun thee met bubbels, en dat is de reden dat ze houden hun theepotten hoog en het schenken van thee in glazen. Theezetten gaat om een ​​veel precisie en techniek, die een lange weg gaat bij het bepalen van de kwaliteit van de thee.
Straat eten is te steeds populairder bij toeristen. Bocadillo, die boterham betekent in het Spaans, wordt alom gewaardeerd met bijna iedereen. De vulling varieert in verschillende regio's, afhankelijk van de keuze van vlees, vergezeld met ei en salades.
Marokko is een plek als geen ander, waar multi-etnische culturen te combineren met verschillende tradities, waardoor u vele redenen om dit fascinerende land te bezoeken.

No comments:

Post a Comment