Tuesday 20 September 2011

Italian Masquerade: kostuums en maskers

Onze fascinatie met masking onze eigen identiteit, of het aantrekken van een ander, voor slechts een nacht, heeft geleid tot een langdurige liefdesrelatie met maskerade ballen. Zo populair vandaag de dag, als ze waren met Europese en Elizabethaanse royalty, zij nu vinden hun plaats op dansen, kermissen en optochten. Ze hebben ook als inspiratiebron gediend om literatuur, beeldende kunst, theater en de bioscoop. Ze zijn prominent aanwezig in de meeste films waar de aflaten van de royalty's worden gewezen, of koninklijke bacchanalen worden afgebeeld. Voor mij, het woord maskerade brengt me terug naar de beroemde gemaskerd bal scène in The Phantom of the Opera.
Italiaanse Masquerade
Zijn kinderschoenen In fase werden de masques bedoeld om entertainment te verlenen aan de leden van de rechtbank. There waren verscheidenheid van vormen, soms een optocht, op andere, een theatervoorstelling. Tijdens de Renaissance periode (16de eeuw), het uitgegroeid tot gekostumeerde feest te vieren. Als het vorderde, werd het goedgekeurd in andere Europese landen. Aangekomen in Frankrijk, gaf aanleiding tot het ballet de cour. Populair in Venice, deze vieringen omvatte niet alleen royalty's, maar ook andere bevoorrechte leden van de samenleving. Wanneer veel de ondergang van hun geluk met de val van de Venetiaanse Republiek aan het eind van de 18e eeuw meegemaakt, deze dure soirees ook uitgestorven.
Vele tientallen jaren later, in het midden van de jaren 1900, als gevolg van de inspanningen van een jeugdige bende van theater liefhebbers, was de grote Venetiaanse carnaval traditie nieuw leven ingeblazen. Uitwerking van maskers en kostuums te trekken mensen uit de hele wereld, zoals zij wordt gerealiseerd, in volledige pracht en praal, in de laatste week voor de vastenperiode in Venetië.
Masquerade Maskers
Moderne maskerade maskers kunnen worden half-of volgelaatsmaskers. In de tegenwoordige tijd, half gezicht maskers meer populair, omdat die vol gezicht restrict eten en gesprek. Maskers zijn verkrijgbaar in overvloed en in een breed scala aan prijzen. Ingewikkeld en duur metaal die kan worden versierd met edelstenen of ingewikkelde bladgoud. Maskers lijken op de originele papier-mache die zijn ook beschikbaar. Mooist gemaakte maskers zijn dramatisch, en zijn uitstekende decoratieve stukken.
Een populaire half gezicht masker is de catface. Als je denkt dat je het kunt uitvoeren uitgeschakeld, sommige vol gezicht joker maskers zijn uitgelezen. En als je, zoals ik, ook u bent een The Phantom of the Opera ventilator, de Phantom masker zou ideaal zijn. Een Harlekijn patroon is heel vaak gezien op de helft-face maskers. Een andere favoriet en een die veel krijg je aandacht, is de nar masker vol met kralen en belletjes. Terwijl de meeste maskers werden gedragen vastgebonden aan het gezicht, het was ook populair om maskers op een stok te voeren en af ​​en toe laten zien iemand die je echt waren. Een traditie Venetiaans ontwerp vaak gezien is een halve masker met een lange snavel-achtige neus. Men kan verbazen dat deze maskers worden gebruikt bij verscheidene gelegenheden, van zoet 16 partijen, aan themafeesten, zelfs voor sommige bruiloften!
Verkleedkostuums
Contemporary Masquerade partijen zien vaak gasten gekleed in stijlvolle kledij dragen van maskers. Maar er zijn mensen die ervoor kiezen om trouw te blijven aan de maskerade traditie, en gekleed in kostuums, geïnspireerd door kleding van de zeventiende en achttiende eeuw royalty's. Een spektakel om te aanschouwen, vrouwen blijken in flamboyant baljurken met ruches en mannen in ouderwetse smoking bij lange jassen of staarten en hoge hoeden. Toch zijn deze outfits zijn relatief conservatief te zijn die je te zien op het carnaval in Venetië. Een handige manier om toe te voegen aan je kostuum is accessoires. Je zou kunnen dragen lange handschoenen of een tiara en dragen een hand fan.
Masquerade ballen zijn altijd veel plezier. Men kan kopen of huren van een kostuum voor deze gelegenheid. Ben jij een creatief persoon, is het niet te moeilijk om je eigen kostuum of masker. Er zijn tal van instructies zijn beschikbaar op het internet. Boven alles, niet terugdeinzen voor een melodramatische kostuum. Je eigen identiteit te verbergen, en een graaf of gravin een nacht!

No comments:

Post a Comment