Friday 16 September 2011

Automotive roestpreventie

Dit is de meest voorkomende en gemeenschappelijke probleem dat we tegenkomen, terwijl de behandeling met voertuigen. Een roestige auto's duurt lang voor terug te doen herleven en zijn leven wordt aanzienlijk verkort. Eens een onderdeel krijgt verroest is het zeer moeilijk om de roest te stoppen zich verder verspreid. Hier zijn een aantal preventieve maatregelen voor een langere levensduur van auto's.
Weet wat je te confronteren
Het is heel belangrijk om te weten wat roest en hoe het wordt veroorzaakt. Deze kennis helpt ons zeker om haar vorming te voorkomen en daarmee de bescherming van onze auto. Rust is de oxidatie van ijzer tot ijzeroxide. Wanneer ijzer in contact komt met zuurstof vormt het ijzeroxide, een roodachtige patch die kan worden gezien op het oppervlak van metalen. Dit veroorzaakt het oppervlak op te ruwen en treedt slijtage op. Rust is als een ziekte, die het lichaam van een auto beïnvloedt, over een periode van tijd. Identificeer de meest kwetsbare plekken te roesten, en te inspecteren die regelmatig.
Manieren om te voorkomen automotive roesten
De eerste en belangrijkste fase is om ervoor te zorgen dat een preventieve de auto coating aangebracht op het heeft. Silicon sprays en anti-roest lijmen kan worden gebruikt voor coating. Maar nu-een-dag, iedere fabrikant heeft een geïntegreerde hoogwaardige coating in het productieproces zelf. Daarom, wanneer u de aanschaf van een voertuig of service te zorgen voor de anti-slijtage coating aanwezig is en gelijkmatig verdeeld over het gehele oppervlak. Een lichte stoot of blootstelling aan de lucht zal resulteren in het roesten van dat oppervlak over een periode van tijd.
Houd uw auto schoon en glanzend. Maak er een gewoonte van om de auto regelmatig te wassen. Mensen zijn over het algemeen slordig wassen van hun auto's in het winterseizoen, dat kan metaal tegen corrosie veroorzaken. Giet al het water na elke wasbeurt en was het voertuig zo vaak als je kunt. Waxen onderhoudt de vacht en voorkomt chippen of openingen te zien zijn op het voertuig. Reinheid is de eenvoudigste en meest effectieve manier om roestvorming te voorkomen. Het voertuig moet altijd schoon en droog. Aangezien vuil houdt vocht, houden alle de onderste gaten en banden schoon en glanzend.
Controleer altijd de onderkant van de auto of enig ander voertuig je gebruikt. Roest is een veel voorkomende gebeurtenis op plaatsen waar sprake is van een sneeuwval of in de vochtige ruimtes. Zout helpt bij het proces van roesten; speciaal tijdens winters als er zout wordt gebruikt om wegen ijsvrij in de koude plaatsen. Het houdt het vocht en veroorzaakt het door te dringen tot de kleinste en de meest ontoegankelijke delen van het voertuig. Dit resulteert in een hoge oxidatie die verder toeneemt met de temperatuur en de oorzaken slijten. Daarom moeten we altijd gericht op het voorkomen van de ijzeren delen worden blootgesteld aan lucht of vocht.
Kleine kieren on de oppervlakte moet worden bedekt door een lichte verf. Een dun laagje nagellak kan dienen als een anti-roest verf. Drainagegaten en verlaten leidingen in de buurt van de kap, moet de stam periodiek worden gecontroleerd op verstoppingen. Altijd schoon deze verkooppunten grondig zodat vocht droogt op en roest wordt voorkomen.
De koelvloeistof ratio in de auto's moet worden gehandhaafd in een goede verhouding. Als de radiator bevat overtollig water, zijn er kansen van corrosie in het koelsysteem. Zorgen voor een optimale benutting van het gebruikte water in een deel van het voertuig.
Telkens wanneer een voertuig wordt gedekt, zorg dat er een 'ademende' ruimte. Vocht uit de grond mag niet worden opgesloten in het deksel. Vermijd parkeren in direct zonlicht, zoveel mogelijk.
Was de tapijt en de stoffering voor eventuele resten van zout merken of vuil die kunnen corroderen het interieur van de auto, indien blootgesteld aan lucht. Herhaal de procedure vaak, vooral tijdens de moessons. Een gazon strooien kan gebruikt worden om het vuil te verwijderen van het onderstel. Dit zijn de meest verwaarloosde delen van het voertuig, maar degenen die het meest gevoelig voor roest.
Zodra roest optreedt, kan niet volledig worden verwijderd. Kan echter passende maatregelen stoppen van de verbreiding en het veroorzaken van schade. Preventie is de beste manier om te gaan met roesten.

No comments:

Post a Comment