Sunday 11 September 2011

Gids voor het oplossen van problemen gasoven

In koude wintermaanden, vertrouwen we op de gas-oven op te warmen onze huizen. Er is geen twijfel dat het verwarmen van de meest energie (ongeveer 30-35 procent) verbruikt in elk huis. Met behulp van een energie-efficiënte gasoven helpt bij het besparen van geld, evenals draagt ​​een beetje in het behoud van energie. Echter, is het gebruikelijk dat elk type gas oven bepaalde problemen wordt geconfronteerd en vereist repareren. Voordat het bespreken van de problemen, laten we proberen om de werking van een gas oven te begrijpen.
Een gas oven is een apparaat dat een grote doos lijkt en bestaat uit een luchtfilter, gasbrander, thermostaat, geïnduceerde trek ventilator en circulatieventilator. Als koude lucht wordt gehouden in de gasoven, wordt het gefilterd door het luchtfilter. De gefilterde lucht wordt verwarmd met behulp van de gasbrander, die vervolgens wordt naar de kamers verspreid met een blower motor. Na het verwarmen van de kamers, is koude lucht weer terug in de gasoven, via de luchtkanalen. Zo is de cyclus van koude lucht omzetten in warme lucht blijft. Een defect in een van de onderdelen resulteert in een gasoven problemen. Na zijn enkele van de gemeenschappelijke gasoven problemen en een handleiding over hoe ze op te lossen.
Problemen bij warmteproductie: Dit is het meest voorkomende probleem van gas oven. Er zijn twee mogelijkheden om de productie van warmte probleem, geen warmte of onvoldoende productie van warmte. De voormalige probleem kan worden veroorzaakt door lage stand van de thermostaat en / of de thermostaat defect, gesprongen zekering of gestruikeld schakelaar en lampje defect. Voor het oplossen van dit probleem, schoon en controleer de thermostaat instellingen. Als het probleem zich in de stroomonderbreker of zekering, kunt u vervangen. Onvoldoende warmte productie kan het gevolg zijn van vuil in het luchtfilter of in de lucht brander; reinig deze delen en proberen bijstelling van de gasbrander.
Waakvlam Probleem: Als de waakvlam uitgaat, kan te wijten zijn aan een probleem in de ontwerpen. U kunt eventuele problemen dit probleem door het volgen van aanwijzingen van de fabrikant (vaak aan de oven). In geval er geen instructies zijn, kunt u volgen enkele eenvoudige tips om de waakvlam weer aan te steken zoals het aanpassen van de pilot omgeving, het schoonmaken van de waakvlam de opening en de vervanging van het thermokoppel.
Veelvuldig wisselen en uitschakelen van Gas Furnace: Dit gas oven probleem is vaak te wijten aan vuile lucht veroorzaakt filter en probleem in de thermostaat of blower motor. Voor het oplossen van dit probleem, controleer dan de thermostaat, probeer het aanpassen van de warmte anticipator en reinig of vervang het luchtfilter. Als het probleem is in de blower motor, kunt u smeer de assen. Controleer de riem, een te losse of strakke band kan ook oorzaak zijn van dit gas oven probleem.
Gaslekkage: Hoewel een gas oven is geïnstalleerd met een controle uitschakeling systeem om gaslekken te voorkomen, zijn er nog mogelijkheden van een gaslek. Als u vermoedt dat er een gaslek, bereiden een sopje door het mengen van vloeibaar wasmiddel en water. Breng dit mengsel in de gastoevoerleiding en kleppen. Als de zeepsop bellen op een bepaald punt, dan kunt u bevestigen dat het gaslek. U kunt proberen het aandraaien van de omgeving met een waterpomptang of bel een monteur. Als u gas ruikt, is het raadzaam niet uitschakelen van de gastoevoer en raak een onderdeel van het apparaat. In plaats daarvan komen uit het huis en het verslag van de gaslek aan de brandweer of gas bedrijf.
Als u bekend bent met het apparaat, het is altijd beter om een ​​monteur bellen, want er is een risico op brand en / of explosie, met name in ovens met elektronische ontsteking. Reguliere onderhoud aan het gas furnace is aan te raden voor een goede werking het toestel en to zichzelf te beschermen tegen ongewenste ongevallen.

No comments:

Post a Comment