Sunday 26 February 2012

Zou je seks hebt elke dag voor een jaar?

Door Anastacia Mott Austin
Charla Muller kon niet denken aan wat haar man voor zijn 40e verjaardag te geven. Het was een bijzondere verjaardag, maar niets wat ze kwamen met leek bijzonder creatief.
Dan had ze een flits van inzicht. Als haar geschenk, beloofde ze haar man zouden ze seks hebben elke dag voor een jaar. 365 dagen seks.
Dit is iets wat niemand anders hem zou geven, zei Muller in een interview. Het heeft niet veel geld kosten, was het hoogst memorabel. Het voldeed aan alle criteria voor een echt groot geschenk.
Aanvankelijk was hij blij. Toen hij dacht dat ze niet zou volgen. Maar toen duidelijk werd dat ze ernstig was uitgeschakeld, gingen ze, seks bijna elke dag voor een jaar.
De ervaring is opgetekend in het boek van Muller, 365 Nights. Toevallig is het boek wordt vrijgegeven op bijna hetzelfde moment als een ander met hetzelfde onderwerp. Just Do It, door Douglas Brown, vertelt het verhaal van Brown en zijn vrouw en hun belofte om seks te hebben 101 dagen in een rij.
Beide boeken lijken te hebben raakte een gevoelige snaar en zijn goed te verkopen, en de koppels worden aangenomen als de media darlings en het raken van de talkshow circuit.
Psychotherapeut Dr Barton Goldsmith, auteur van Emotionele Fitness voor Koppels, zei tegen verslaggevers dat de economische situatie kan een deel van de reden voor de boeken 'populariteit zijn.
Recessie is goed voor de relaties, zei Dr Goldsmith. Mensen willen niet naar buiten, zodat ze kunnen cocon, en seks kan leuk zijn voor veel paren worden. Het beats the hell out van Monopoly. Het terugwinnen van de vonk van romantiek is altijd een actueel onderwerp.
Terwijl de Mullers begonnen hun jaar van de liefde als een verjaardagscadeau, de Browns besloten om het gewoon doen omdat ze in het slop nadat verplaatst van Baltimore naar Colorado.
Ontbrekende vrienden, familie en buurt, het echtpaar bedacht hun idee als een manier om ze uit hun depressie. We waren gewoon soort van bummed wanneer Annie gaf me dit idee, en ik zei dat het misschien wel leuk te worden en doe wat terug vonk in ons leven, zei Just Do It auteur Douglas Brown. Baltimore was het soort plek die gegenereerd zijn eigen vonk. We wilden kijken of we kunnen hetzelfde doen in wat we begonnen aan onze zintuiglijke deprivatie-kamer te bellen.
Dat zegt niet veel voor Stapleton, Colorado, waar ze was verhuisd.
Beide boeken kroniek van de uitdagingen van elke dag seks, of ze voelde het of niet. Ziek? Moet seks hebben toch. Gek? Jammer, tijd om seks te hebben. Kids in de weg? Huur een babysitter en ga naar het.
Er waren zeker obstakels. Een dag Doug Brown ervaring een aanval van vertigo (duizeligheid en desoriëntatie) en zijn vrouw was niet van plan om geen te nemen voor een antwoord. Ik ben geen opgever, ze vertelde verslaggevers. De nacht had hij hoogtevrees, zei ik, 'Het spijt me jongen, maar je hebt om door te gaan.'
Van haar kant, Charla Muller zegt dat ze tegen een muur rond maand 10, en begon te verwijzen naar de gave als mijn stom idee, en mijn kruis te dragen. Maar de Mullers, ook ging door, ontbreekt slechts een paar dagen per maand als echtgenoot Brad reisde voor het werk. Toen hij op reis was, hebben we geprobeerd om het goed te maken, zei Charla.
Beide boeken zijn zeer goed verkopen, hoewel Just Do It doet iets beter op de bestsellerlijsten, sommigen zeggen, omdat de details van de 101-daagse sexathon meer grafisch, en de lezer voelt als hij of zij deel uitmaakt van een trio.
Denk je dat je zou kunnen doen? Het is misschien niet al uw problemen op te lossen, zeggen psychologen en therapeuten seks. Er is allerlei redenen waarom mensen verliezen hun interesse in seks met hun partner; teleurstellingen, levenscycli, financiële kwesties. Gewoon met [geslacht] is niet van plan om deze op te lossen.
Maar voor de Mullers en de Browns, ze zeggen dat het absoluut bracht hen dichter. [We hadden] deze intense nabijheid, zei Annie Brown van de 101-dag ervaring. We waren zo op de hoogte van waar de andere persoon was mentaal en emotioneel en fysiek.
De Browns zeggen dat zij geen seks hebben voor een maand na de 101ste dag, maar dat de frequentie van deze dagen is beter dan het was voordat het experiment.
De Mullers ook zeggen dat seks beter is deze dagen, en ze zijn blij voor hun jaar-lange rendez-vous. Het maakte het veel makkelijker om open voor het idee, meer spontane, zegt Charla Muller. Het was echt een zinvolle les.

No comments:

Post a Comment