Sunday 26 February 2012

Hawaiian Quilt

Quilting is een deel van de Hawaiiaanse traditie sinds eeuwen en het vertegenwoordigt de Hawaiiaanse cultuur. Hawaiian quilting onderscheidt zich van andere stijlen van quilten door de unieke patronen en technieken die worden gebruikt om een ​​Hawaiian quilt maken. Vandaag heeft Hawaiian quilting ontwikkeld als een kunstvorm.
Geschiedenis van de Hawaiiaanse quilts; Quilting werd onderwezen aan de vrouwen in de Hawaiiaanse eilanden door missionarissen uit New England in het jaar 1820. Zij leerden de vrouwen zich te bedekken met stukjes van traditionele materialen uit New England. Voorafgaand aan leren de kunst van maken quilts, Hawaiianen gemaakt textiel in de vorm van beddegoed bekend als 'Kapa Moe'. Kapa Moe werd gemaakt uit de bast van bomen, omdat het weer in Hawaï is niet gunstig voor de katoenteelt. Het werd gemaakt gewonnen door de blaft, vervolgens vilten en vervolgens stervende hen volgens verschillende patronen. Na aanleren van de quilttechnieken en aanpassing stoffen uit de Westen, de Hawaiianen gebruikten hun eigen innovatieve stijl voor maken quilts die reflecterend in hun tradities en culturen.
Technieken Gebruikt in Hawaiian Quilts; Hawaiian quilttechnieken volg de applique quilttechnieken. De inboorlingen use ingewikkeld gesneden lapjes van verschillende kleuren en vormen te creëren van de ontwerpen. Ze gebruiken ook de 'sneeuwvlok-methode', onderwezen door de missionarissen. Het gaat om het vouwen van de design in vieren en snij alle de applicatie op hetzelfde moment. Dit geeft een symmetrische design. De 'echo' techniek van het quilten - naar aanleiding van de contour van het ontwerp door het hele quilt, werd ook gebruikt. Gebruik van Motieven is een ander kenmerk van de Hawaiiaanse quilting techniek. Ze maken gebruik van slechts twee contrasterende kleuren in het ontwerp-een voor de applicatie en de andere voor de achtergrond.
Ontwerpen die in het Hawaiiaans Quilts; De ontwerpen die worden gebruikt door de inboorlingen in het Hawaiiaans quilts zijn gemaakt met behulp van inspiratie uit de natuur en weerspiegelen hun persoonlijke ervaringen. De ontwerpen zijn gecreëerd op basis van een bepaalde observatietermijn, een significante gebeurtenis of zelfs dromen! Bloemenpatronen en gebruik van planten en andere objecten vertegenwoordigen de natuurlijke schoonheid en tradities van Hawaï is een belangrijk aspect van ontwerpen Hawaiian quilts. Elke quilt die wordt gemaakt is vernoemd de inspiratie achter haar design. Het ontwerpen en het creëren van een Hawaiiaanse quilt is een tijdrovende baan als het gaat om een ​​veel detaillering. Alle naaien gebeurt met de hand.
Beroemde Hawaïaanse Quilts
De vlag Quilt: Dit traditionele stijl van Hawaiian quilting maakt gebruik van de Hawaiiaanse vlaggen en symbolen van de Hawaïaanse royalty in haar ontwerpen. Ze staan ​​bekend als Mijn geliefde Vlag quilts. Deze quilts vertegenwoordigen de onafhankelijkheid van de Hawaiiaanse eilanden als een soevereine koninkrijk en zijn eigendom door enkele van de gezinnen op de Hawaiiaanse eiland.
Quilt Queen Liliuokalani's: Deze quilt werd gemaakt door Koningin Liliuokalani behulp de 'patchwork methode'. Ze maakte terwijl zij was opgesloten in haar paleis na de ondergang van de Hawaiian monarchie door de Verenigde Staten. Deze quilt is nu genoemd als 'onbetaalbaar' en wordt beschouwd een belangrijk onderdeel van de Hawaiiaanse geschiedenis.
De schoonheid van een Hawaiian quilt kan niet worden vergeleken met die van enige andere quilt. De sentimenten van de inboorlingen van Hawaï richting hun land voegt aan haar schoonheid. De wereldwijde populariteit van Hawaiiaanse quilts heeft Hawaiian quilten een waardevolle vorm van kunst.

No comments:

Post a Comment