Tuesday 28 February 2012

Informatie over Cactus Plant

Cactusplanten zijn inheems aan Americas en behoren tot de familie Cactaceae. Zij verschillen van de conventionele planten, in verscheidene anatomische en fysiologische kenmerken. De unieke kenmerk van deze planten is dat zij hebben vlezige stengels, die de functies van de bladeren en de stekels, die verondersteld worden geëvolueerd uit de bladeren voeren. De vorm en grootte van de stekels en de stengels variëren in verschillende soorten cactusplanten. De stengels van deze planten kunt besparen water en zo zijn aangepast aan ariede omgevingen. Zijn er ongeveer 2000 soorten van cactus planten, met diverse shapes variërend van de hoogste Pachycereus pringlei, die een maximum geregistreerde hoogte van 19,2 meter heeft, aan de kleinste Blossfeldia liliputana, die kan opgroeien tot een maximale diameter van een centimeter.
Er wordt aangenomen dat deze planten evolueerde in Amerika in de laatste 30 tot 40 miljoen jaar, na de continentale drift, die de regio gescheiden van andere continenten. Dit verklaart de overvloed van cactussen in Amerika, in vergelijking met andere delen van de wereld. Wordt gezegd dat deze planten werden ingevoerd om de ariede omgevingen in andere continenten door trekvogels, als zaden in hun spijsverteringskanaal. Later, mensen namen deze taak en introduceerde deze plant over de hele wereld.
Anatomie
Cactussen groeien als bomen, heesters en wijnstokken en sommige van hen zijn epifytische (een plant die groeit op een andere plant). Uitzondering van de sub-familie Pereskioideae, bijna alle cactussen hebben geen bladeren of beschikken over zeer kleine bladeren. De stekels zijn gemodificeerde bladeren, die de plant beschermen tegen gegeten door dieren. Verschillende soorten cactussen hebben verschillende soorten stekels. De stekels kunnen scherpe of stompe zacht of hard, lang of kort, en met rechte of verslaafd tips. Ze zijn te vinden in groepen, groeiende op de berg-achtige structuren genoemd tepelhoven. Het algemeen zijn de tepelhoven gezien in regelmatige patronen op de stengel van deze planten, maar in sommige soorten, tepelhoven samenvoegen ribben, die zich uitstrekt door de hele stam te vormen. Stekels Er zijn twee soorten: hoe sterker, langer en gepigmenteerde centraal degenen, die soms over verslaafd tips, en de straight, verstrooid radialen.
De succulente en vergrote stengels van de cactus planten fotosynthese. De stengels ook uitvoeren van de functie van het opslaan van water. Het merendeel van de cactussen bezit zijn van een cilindrische of sferische vorm, die de oppervlakte van de plant vermindert. Dit helpt hen om het waterverlies te verminderen door verdamping. De stengels hebben een dikke, wasachtige coating, die nogmaals voorkomt waterverlies. Bijna alle cactussen bezitten een ondiepe root systeem dat meegroeit dicht bij het maaiveld. Bijvoorbeeld, een heel klein saguaro cactus plant, met een hoogte van 12 centimeter heeft een root-systeem die een diameter van 2 meter en geen van de wortels zijn meer dan 10 centimeter diep. In geval van een volgroeide saguaro, kan het root systeem opgroeien tot 15 meter in lengte. Taproots (lange, rechte roots die groeit verticaal naar beneden) zijn te vinden in grote zuilvormige cactussen, voornamelijk ten behoeve van verankering en voor het verzamelen van water en voedingsstoffen.
Bijna alle cactusplanten bloei en meeste van hen hebben opzichtig bloemen met heldere kleuren variërend van wit tot geel, oranje, rood of lavendel. Bloemen ontwikkelen uit de tepelhoven en algemeen, kortlevende. Verschillende soorten bloemen met verschillende vormen en hun omvang kan worden tussen 0,2 tot dertig centimeter. In sommige planten, bloemen bloeien in de nacht. De korte levensduur van de bloemen helpt de planten in het voorkomen van waterverlies door de zachte blaadjes. Deze bloemen worden bestoven door bestuivers als motten onder andere insecten, kleine dieren en vleermuizen. De vruchten van de planten zijn zoals bessen, die een lengte van 0,4 tot 12 mm kan hebben. Deze vruchten uitvoeren zaden en sommige soorten hebben ongeveer 3000 zaden in een vrucht.
Reproductie
De bloemen van de cactus planten bezitten zowel mannelijke en vrouwelijke delen. Het stuifmeel van de mannelijke deel wordt getransporteerd naar de vrouwelijke deel door bestuivers, waardoor bevruchten de vrouwelijke eicel. De bevruchte eicellen te produceren fruit en deze vruchten zijn verspreid door dieren, vogels, wind en regen. Sommige van de cactus planten kunnen zowel seksueel als aseksueel voortplanten. In het geval van ongeslachtelijke voortplanting, stengels met zwakke gewrichten vallen van de plant. Vanwege de waterberging capaciteit, kan het overleven voor lange periodes en als de omstandigheden goed zijn, het kan groeien wortels en vormen een nieuwe fabriek door het ontwikkelen van nieuwe stengels. Het groeitempo is erg traag in de cactus planten. In het geval van jonge planten, wordt minimaal een jaar nodig om op te groeien tot een hoogte van 2,5 centimeter en ouder installaties kunnen 3 tot 4 centimeter groeien in dezelfde periode. De levensduur van deze planten varieert van 25 jaar tot 300 jaar, varieert naar gelang van de soort.
Cactus planten zijn gebruikt door menselijke wezens voor een verscheidenheid van doeleinden. Terwijl de vruchten van sommige cactusplanten zijn eetbaar, de stengels van sommige soorten zijn gebakken en opgegeten. Some cactussen is van farmaceutisch belang, terwijl sommige anderen worden gebruikt zoals hout voor de bouw. In sommige delen van de wereld, zijn deze planten gekweekt als afrastering voor het afweren van dieren uit gewassen. Bovenal zijn sommige soorten cactussen gekweekt als exotische planten voor versiering. Je kunt ook de trotse eigenaar van zo'n mooie plant en verbeteren de schoonheid van uw tuin.

No comments:

Post a Comment