Wednesday 15 February 2012

Mexicaanse Wedding Tradities

Een Mexicaanse bruiloft is een gala-affaire. Niet alleen is het gemerkt met plezier en feest, maar wat staat in deze functies is het grote aantal mensen dat je weer voor de bruiloft. Mexicanen zijn mensen die sterke familiale waarden. Ze hebben grote gezinnen, en toen het tijd is voor een van de nabestaanden om te trouwen, Iedereen wil een deel van de ceremonie zijn en het paar te zegenen voor een gelukkig huwelijksleven. Hoewel de meeste van de tradities van een Mexicaanse bruiloft hebben wortels in de Azteekse cultuur, effecten van de Spaanse en katholieke gebruiken zijn duidelijk zichtbaar in tradities die in de afgelopen tijd. Of het nu de rituelen of de jurk, is het effect van vreemde culturen duidelijk tot uiting in Mexicaanse bruiloft tradities. Traditioneel de bruiloft vindt plaats op de binnenplaats van de bruid. Aangezien de meeste Mexicanen zijn katholiek, bruiloften nu plaatsvinden in de kerk.
Mexicaanse huwelijkstradities
Vóór het huwelijk
Mexicanen houden hun douane-en familie-eer hoog in het vaandel. In het geval van huwelijken, volgens de Mexicaanse traditie, is de jongen de familie die rechtstreeks benadert het meisje familie, om te vragen om haar hand in het huwelijk. In het proces, kunnen zij een bezoek van het meisje het huis meerdere malen. Traditioneel, zolang de gezinnen waren in gesprek, was het meisje niet toegestaan ​​om andere jonge mannen te ontmoeten. Dit was op alle incidenten van schaking te voorkomen tot de echtelijke alliantie was afgerond, als een dergelijke daad was een schande voor het gezin beschouwd. Echter, niet alle tradities van een Mexicaan wedding strikt gevolgd nu. Hoewel tegenwoordig de jongen familie misschien niet gezien worden formeel het naderen van een meisje familie, zoals werd gedaan in de oude dagen, in de meeste gevallen de jongen nog steeds voldoet aan het meisje ouders om haar hand te vragen in het huwelijk, als een teken van respect voor hen. In het geval van lange verlovingen, nog steeds gebruikelijk in Noord-Mexico, de jongen geeft zijn verloofde als 'ring van belofte', voordat de ring van de verbintenis wordt gegeven als teken van formele betrokkenheid.
De peters en meters en de Madrinas
Traditioneel, kan een paar Mexicaanse kiezen hun god ouders, die sponsor van de bruiloft. Wordt gekozen als peter en meter of de peters en meters and madrinas is een kwestie van veel respect voor Mexicanen. De peetouders zijn beschouwd als wijze mensen die helpen en adviseren het echtpaar door het hele opdracht, en ook later toen zij problemen in hun huwelijk leven tegemoet te treden. The Padrinos and madrinas geschenk van het echtpaar een bijbel en een rozenkrans als symbool van hun zegen. Als een teken van respect, zijn de peetouders een speciale plaats door het paar in de huwelijksceremonie.
De huwelijksceremonie
Voordat het meisje verlaat voor de bruiloft, haar moeder, zegt een gebed te beschermen en te begeleiden haar dochter als ze loopt haar te nemen huwelijksgeloften. Tijdens de bruiloft is het gebruikelijk dat de bruidegom de bruid geeft Trece monedas de oro or '13 gouden munten 'gezegend door de priester. Deze gouden munten symboliseren alle rijkdom en materiële bezittingen die de bruidegom geeft zijn bruid, als teken van zijn unquestionable vertrouwen in haar. De aanvaarding van de munten door de bruid, op zijn beurt symboliseert haar toestemming aan zijn vertrouwen te behouden en zorg van hem en zijn bezittingen met uiterste toewijding. Na een paar hebben uitgewisseld hun geloften, de El Lazo, of de Lasso, een wit lint of rozenkrans, wordt gesteld om de nek van couple in de vorm van een acht. De Lasso betekent de vereniging van de twee in een onverbrekelijke band van liefde en vertrouwen. Soms is de Lasso is gebonden aan de pols van het echtpaar en ze dragen het tijdens de huwelijksceremonie. Zoals het echtpaar vertrekt naar de bruiloft receptie, de gasten gooien rode kralen aan het paar. Deze wet is aangenomen dat geluk brengen aan de onlangs wed.
De huwelijksreceptie
Een Mexicaanse bruiloft receptie is vol muziek, dans en feest. Mexicaans eten traditioneel geserveerd onder meer tortilla, kip, bonen en rijst, en sangria, een traditionele drank geserveerd als drank. Een container gemaakt van papier genaamd de pinata is gevuld met snoepjes en hing voor de kinderen, die swat in. Zodra de pinata breekt, worden de snoepjes verdeeld onder alle gasten.
Dancing begint meestal met de onlangs wed nemen het podium voor hun dans als man en vrouw. Tijdens deze ceremonie, de gasten houd de handen en het verzamelen om hen heen, in de vorm van een hart. De Dollar Dance is tevens een integrerend en heerlijk deel van een Mexicaanse bruiloft. Aan deze gewoonte, de gasten om beurten om te dansen met het echtpaar en pin van een dollarbiljet (of een grotere denominatie) als zegen voor hun gelukkig getrouwd leven. Salsa, merengue en flamenco stijlen van dans toe te voegen kracht en leven aan de festiviteiten.
Rechts van de opdracht tot de huwelijksreceptie, een Mexicaanse bruiloft is een grand-affaire. Als men wil om getuige te zijn van de sterke familiale banden en de bereidheid van ieder om een ​​deel van elkaars geluk, dan het bijwonen van een Mexicaanse bruiloft is een kans die je nooit moet missen.

2 comments:

  1. Lijkt vertaald en niet nagekeken. Je hebt er wel iets aan maar er zitten veel fouten zinnen in of een zin is niet afgemaakt.

    ReplyDelete
  2. dit is verkeerd en poop

    ReplyDelete