Thursday 9 February 2012

Voors en tegens van bamboe vloeren

Bamboe vloeren zijn niet ongelijke strepen van bamboestokken as geloofd door veel, maar zijn zo glad en plat als de normale houten vloeren. Deze vloeren worden vervaardigd uit de bamboeplant, voornamelijk uit de MOSO soorten bamboe. De meerderheid van de bamboe en bamboe vloeren producten worden ontwikkeld in China. Vandaag heeft bamboe vloeren ontstaan ​​als een alternatief voor de conventionele harde houten vloeren. Naast het geven van een frisse en natuurlijke uitstraling aan uw huis, bamboe vloeren zijn ook milieuvriendelijk. Laten we eens kijken naar een aantal belangrijke voor-en nadelen van bamboe vloeren.
Voors en tegens van Bamboo Vloeren
Pros van bamboe vloeren
Bamboe vloeren, die verkrijgbaar is in een reeks van kleuren, is bekend voor het meegeven van een esthetische uitstraling aan uw huis. Naast deze, de donkere banden bij de knooppunten lijken verdere versterking van de schoonheid van de bamboe vloeren. Maar de grootste voordeel van deze vloer misschien ligt in het feit dat het is milieuvriendelijk. De bamboe plant is bekend dat ze vrij sneller dan de hardhout en daarom zijn ze hernieuwbare volwassen zijn. Een bamboo plant duurt normaal gesproken ongeveer 5 tot 6 jaar te bereiken rijpheid. Aan de andere kant, hardhout jaren duren om te rijpen en de uitputting van deze kan onherstelbare schade aan ons milieu te doen. Dus kan bamboe vloeren een efficiënt alternatief voor hardhouten vloeren, zonder afbreuk te doen aan de stijl en schoonheid van uw huis.
Bamboe is bestand tegen vocht en zijn geschikt voor keukens en badkamers parket. Ze zijn ook duurzaam en veerkrachtig aan krimp. De verwerkte bamboes zijn zelfs harder dan eik. Echter, duurzaamheid en de hardheid van bamboe vloeren zijn ook afhankelijk van de specifieke soorten. De gemanipuleerde bamboe vloeren zijn zeer duurzaam, terwijl de stranded bamboe vloeren, die zijn vervaardigd van vezels, zijn de meest duurzame. Bamboe vloeren niet te vangen allergenen zoals stof en kan gemakkelijk worden gereinigd. Daarnaast is het ook resistentie tegen insecten en kan gemakkelijk worden geïnstalleerd.
Tegens van bamboe vloeren
Het grootste nadeel van bamboe vloeren, is dat ze gemakkelijk kunnen worden gedeukt of bekrast. Daarom kan zware meubelen veroorzaken aanzienlijke schade aan vloeren bamboe. Velen zijn van mening, dat ze niet zo duurzaam als de conventionele hardhouten vloeren. Zelfs de milieuvriendelijkheid van bamboe vloeren in twijfel wordt getrokken, als gevolg van het ontbreken van strikte regelgeving op de productie van bamboe vloeren in China, waar de meeste van de bamboe vloeren zijn uitgevoerd. In aanvulling op deze, is de productie van bamboe vloeren verdacht een aantal giftige bijproducten produceren. Het kan zelfs hoog gehalte aan ureum-formaldehyde, zoals het wordt gebruikt in de verwerking van bamboe vloeren.
De kleurvariatie van bamboe vloeren zijn afhankelijk van de mate van verwarming, en de lichtere vloeren zijn meestal de minder verhit die in vergelijking met de donkere vloeren. Oververhitting van bamboe, maak ze zachter en gevoeliger voor littekens. Daarom is de lichtere vloeren zijn sterker dan de donkere.
Bamboe vloeren is duurder dan de andere soorten vloeren en het moet de juiste zorg en onderhoud. Het moet goed worden geveegd en schoongemaakt. Voor het reinigen met een vochtige dweil en niet rechtstreeks giet water op de vloer. Om te voorkomen krassen op de vloer, kunt u plastic protectors onder de poten van uw meubilair. Lopen niet over van bamboe vloeren met schoenen met hoge hakken. Zonlicht kan ook verzachten en verkleuren bamboe vloeren en dus moeten ze niet bloot aan direct zonlicht. Indien goed onderhouden, kan bamboe vloeren laatste voor meerdere jaren en zorgen voor een langdurige oplossing voor uw vloer probleem.

No comments:

Post a Comment