Thursday 2 February 2012

Asparagus densiflorus (sprengeri)

Asperges densiflorus 'sprengeri' is een plant afkomstig van de kust Zuid-Afrikaanse regio. Zijn gemeenschappelijke naam is de sprengeri Fern of asparagussnijgroen. Het heet een varen, vanwege de Lacy verschijning. Het is een nauwe verwant van de 'asperges officinalis' bekend als eetbare asperges. Asperges densiflorus behoort tot familie "Liliaceae", die de dezelfde familie van de lelie bloem. Het is een gesneden bloeiende plant. Ziet eruit als kleine speren van de eetbare asperge. Het is een veelzijdige, rechtopstaand, ietwat houterig, overblijvend kruid met hangende varenachtige takken. De bladeren zijn plaatsvervanger en schubachtige en zijn aanwezig in Terminal vertakkingen in clusters van drie. De naald-achtige bladeren zijn bewerkt takken genoemd als 'cladodes'. De originele kleur van de plant is groen, maar het wordt geel-groen tijdens de bloei tijd, die is zomer. De bloemen zijn niet opvallend. Ze zijn klein, wasachtig en roze-wit in kleur. Zij periodiek bloeien het hele jaar door. Het draagt ​​doornen bij volle rijpheid. De bessen zijn helder rood van kleur, en worden beschouwd als giftig samen met de plantensap. Contact met de bloemen kan maag-en darmproblemen, huid zwelling met roodheid, irritatie van de huid en blaren. De plant bereikt de hoogte van 1-2 meter en is verspreid over 3-4 meter.
Asparagussnijgroen, ook bekend als de 'Emerald varen', is een snel groeiende plant, indien deze iets tussen de volle zon tot gedeeltelijke schaduw. De groene kleur van de bladeren is het best bewaard in 25% schaduw. De plant kan absorberen gereflecteerde licht, maar niet de teruggekaatste warmte. De geschikte grondmengsel voor deze plant zou 2 delen leem, 2 delen turf en een deel van zand. Een keer per week is het meest gunstig. Dit is mogelijk vanwege de kleine witte tubereuze structuren die verbonden zijn aan haar wortels. Ze slaan water voor noodgevallen. Daarom, ondanks het feit dat vlezige wortels, kan het bestand tegen een eerlijk bedrag van droogte. Nog, deze planten groeien het beste wanneer bewaard in een vochtige omgeving tijdens hun groeiperiode (zomer) en in droge gebieden in de winter, met de extra voorzorgsmaatregel van het niet laten ze volledig drogen. De winterhardheid zone van deze plant is 7 en hoger. Het is bevroren grond bij 24oF dus het beste om weg te cultiveren these planten uit ijzige gebieden. Dit natuurgebied maakt de asperges densiflorus een ideale keuze, zelfs voor beginnende tuiniers.
Sprengeri varen is gevoelig voor bladluis en spint, dus het is het beste om het te steriliseren door de toepassing van insecten zeep (volg de aanwijzingen voor het gebruik van het etiket) of zelfs compost in het voorjaar of de zomer. Voor de beste resultaten, moeten ze vaak worden ingekort door het verwijderen van de beschadigde bladeren en verschoven van potje naar aarde van tijd tot tijd (niet in de hitte van de zomer al). Maar je kunt deze stap overslaan verpotten totdat de wortels klein is om het punt van het verhogen van het bodemniveau of boven de potrand. Naast divisie, kan worden geproduceerd uit zaden. De volledig rijpe bessen te nemen 21-30 dagen nodig om te ontkiemen bij een temperatuur 60 °-70oF. Asperges densiflorus is nogal invasief van aard en eenmaal geplant is het moeilijk om uit te roeien. Het is beroemd worden ingevoerd in de meeste delen van de Pacifische eilanden, inclusief Hawaii, Noord-Amerika met name Florida en Californië, Australië, Noord-Afrika en Europa. We kunnen zeggen dat het een globetrotter.
Zoals we allemaal weten, het is een opknoping kamerplant met sierlijke bladeren. Het wordt ook gebruikt in de buurt van het verkeer-en woonruimte en als een 'informele bodembedekker' in koelere regio's. Maar het is best vooral geschikt voor container tuinieren. Het is ook gebruikt in cut-bloei, als een achtergrond voor boeketten en voor trapsgewijze de muur. Asperges densiflorus 'sprengeri' is een charmant plant met mooie vruchten en geurige zomerbloemen. Tuinieren deze plant duurt minder onderhoud en helpt u uw tuin er esthetische en mooi.

No comments:

Post a Comment