Monday 13 February 2012

Informatie over White Pine Trees

The White Pine boom is ook wel aangeduid als de noordelijke White Pine, Soft Pine, Weymouth Pine en Boom van Groot Vrede. De laatste epitheton wordt toegekend aan de pijnboom-groep door de Haudenosaunee Native Americans. De boom draagt ​​bladeren in bundels van vier of vijf en pronkt een bladverliezende schede. Ze zijn blauw-groen van kleur en fijn getand. Terwijl de volwassen White Pine bomen zijn bekend bij uitstek te leven tot 250 jaar, er zijn exemplaren die meer dan 400 jaar!
Informatie over White Pine Trees:
Witte Pines gedijen in een koele, vochtige klimaat. Ze vereisen goed gedraineerde grond van de rotsachtige hooglanden, maar ook gedijen in drassige gebieden. De boom is de natuur thuis voor het gemeenschappelijk Crossbill en eekhoorns. De White Pine is gemakkelijk de hoogste boom in alle Oost-Noord-Amerika. Het is bekend dat een hoogte van ongeveer 230 m te bereiken! These dennen groeien goed in de zuidelijke Appalachen en in de speciaal beschermde gebieden, zoals de Great Smoky Mountains Nationaal Park en de regio's ontwikkeld door de Oost (White Pine) Native Tree Society in Ontario, Michigan, Minnesota, Illinois, Pennsylvania en North Carolina. Onderzoek blijkt dat de White Pine is nu zelfs naturalizing langs de berghellingen van de Tsjechische Republiek en het zuiden van Polen.
De boom pronkt diameters die variëren van 1 tot 1,6 m en de totale volumes stam van ongeveer 1.000 kubieke meter. Het is natuurlijk bestand tegen vuur en dus volwassen overlevenden kan zelfs worden ingezaaid aantal verbrande gebieden. Helaas, de White Pine lijdt de aanval van de achteruitgang ingesteld op door de aanwezigheid van de witte kever grenen or Pissodes strobi en de White Pine Blister Rust. The laatste, ook botanisch aangeduid als Cronartium ribicola, is een schimmel groei die bekend is om de boom te beschadigen. White Pine Blister Rust loopt de dennen boom naar een sterftecijfer tussen de 50 en 80%. Tijdens het tijdperk bol van de zeereizen was de White Pine uitvoerig gekapt om zijn hoge kwaliteit hout dat werd gebruikt om de masten en kiel van de schepen te maken.
In 1620, Kapitein George Weymouth de soort in Engeland ingevoerd. Maar de bomen bezweken aan de White Pine Blister Rust-en vaatziekten en niet overleven als de gewenste 'toekomst houtproduktie'. Er was een tijd in de koloniale geschiedenis, toen de White Pine was voorbehouden voor de Britse Royal Navy en de koning eigenlijk de bomen gemarkeerd met de koninklijke zegel, waarbij ze worden de 'Kingstrees'! De bomen werden uitvoerig vervoerd naar Groot-Brittannië aan boord van schip-achtige schepen. The masten sieren de Amerikaanse grondwet (Oude Ironsides) waren eigenlijk ontworpen vanuit solitaire bomen en gelamineerd aan kanonbal effecten te kunnen weerstaan. Alle door de Amerikaanse Revolutie, de favoriet toegeeflijkheid van de patriotten was om te zien hoeveel Kingstrees een alleenstaande man kan axe en trek.
White Pine Tree Feiten:
The White Pine is nu bewaard via de plantage bosbouw. Er zijn verschillende cultivars nu exclusief ontwikkeld voor particuliere tuinen en zelfs bonsai rassen op land dat de trage groei van de White Pine kan ondersteunen. De soorten zijn populair voor de knoop vrij, 'board' hout voorzien. Het hout van de White Pine is bekend dat de steun het ontwerpen van superieure kwaliteit panelen, meubels en vloeren opties. De veelzijdigheid van de boom ligt in het vermogen van het hout nog worden verwerkt per jaar of meer na te zijn geveld, in tegenstelling tot de hout van loofbomen zoals eiken, esdoorns en essen.
Het hout van de White Pine verschijnt romige wit als vers gesneden en neemt op een diep, rijk tan met elke passerende jaar. Het hout is ook bekend tot roodachtig bruin en geel-gouden tinten pronken. Genetische factoren en weersomstandigheden en bodemgesteldheid spelen een vitale rol in kleur ontwikkeling en de gezondheid van het hout. Het vitamine C gehalte in de White Pine naalden wordt nu gezocht te maken tisane. Het cambium van de White Pine is eetbaar en een uitstekende bron van resveratrol, een natuurlijke antioxidant, antimutagen, en anti-inflammatoire.

No comments:

Post a Comment