Thursday 23 February 2012

Soorten eiken

Eiken kunnen zowel bladverliezende wel wintergroen en zijn wijdverbreid in de Noord-gematigde zone. Ze kunnen groeien in een verscheidenheid van habitats, variërend van natte laaglanden tot zeer droge plateaus en van zeekusten tot hoge berghellingen. Rond de lente, voordat de nieuwe bladeren verschijnen, de boom bloemen vanwege de grote hoeveelheid stuifmeel dat is vergoten in de wind. Eiken hebben bloemen geclusterd en worden geïdentificeerd door hun onderscheidende fruit, de eikel, die een kop-achtige structuur heeft een 'cupule'. Afhankelijk van welke soort ze behoren, kunnen bomen spiraalvormig hebben geregeld blad met een gelobde rand, gekarteld bladeren of hele blad met een gladde rand.
Soorten eiken
De verschillende soorten eiken zijn als volgt:
Live Oak is een massief, schaduwrijke boom groenblijvende bladeren, die zijn licht olijfgroen aanvankelijk, maar veranderen in een glanzend, donker groen als volwassen. De boom behoort tot de soort Quercus virginiana en groeit goed in klei, zandige en humusgrond. Met een pH variërend 3.7-7,0, kan de boom verdraagt ​​een breed scala van vocht voorwaarden. Het groeit tot een hoogte van 30 tot 40 meter en verspreidt tot een breedte van 40 tot 60 meter, en dus, vereist een groot gebied voor de takken en de wortels om te groeien.
Pin Oak boom heeft glanzende, donkergroene bladeren, die 's zomers veranderen brons of rode kleur in het najaar. Het draagt ​​een lichtbruine eikel wat bijna een centimeter lang en breed ½. Het behoort tot de soort Quercus palustris en groeit goed in zand, leem of klei type bodems. De vertakking aard van de boom is zeer uniek als de bovenste takken zijn stijgend, de middelste daarvan zijn horizontaal, en de onderste takken zijn afhangend. Het groeit tot een hoogte van 60 tot 70 voet en verspreidt tot een breedte van 25 tot 40 voet.
Red Oak is bekend om zijn kracht en briljante herfstkleur. Het behoort tot de soort Quercus rubra en wordt voornamelijk gebruikt als een model boom. Hij groeit het beste in goed gedraineerde grond en heeft een matige water-eisen en is tolerant voor zout en alkali-bodems. Het groeit tot een hoogte van 50 tot 60 voet en verspreidt tot een breedte van 45 tot 55 voet. Het heeft enorme, ronde en opstijgende takken die de neiging hebben te hangen laag. De val kleur van de bladeren varieert van geel-bruin tot roodbruine-rood en helder rood. Het heeft een commercieel waardevolle hout en komt oorspronkelijk uit Canada en Oost-naar Midwesten VS
White Oak is een majestueuze boom die duurt generaties en behoort tot de soort Quercus alba. Net als de rode eik, hij groeit ook goed in diepe, vochtige, goed doorlatende, zure grond en heeft een matige water eisen. De val kleur van de bladeren variëren van blauwachtig groen tot rood-bruin en zijn vrucht, de eikel, fungeert als de beste bron van voedsel in het wild. Het groeit tot 60 tot 100 meter in hoogte en verspreidt zich tot 50 tot 90 meter, en dus moet genoeg ruimte om goed te volwassen te worden. Het kan gemakkelijk worden getransplanteerd, heeft minder onderhoud nodig en heeft een hoge weerstand tegen ijs breken en eiken verwelken.
Zaagtand Oak is een snel groeiende schaduw of gazon boom die behoort tot de soort Quercus acutissima. Het heeft Matig water eisen en tolerantie voor zoute en alkali-bodems. Het is een dure eik vanwege de korte tijd die het kost om te produceren eikels. De kleur van de bladeren variëren van geel tot goudbruin in de herfst en briljante goudgele in het voorjaar. Het groeit tot een hoogte van 40 tot 50 meter en kan worden verspreid naar 50 tot 60 meter.
Enkele andere soorten van eiken bomen zijn onder andere: water eik, overcup eiken, Bur eiken, scharlaken eik en Chinkapin eik. Deze bomen hebben altijd al commercieel gewaardeerd voor hun harde, sterke hout dat een veelheid van doeleinden, waaronder meubilair en vloerbedekking. Ze kunnen ook worden gebruikt voor het doel van landscaping.

No comments:

Post a Comment