Monday 20 February 2012

Cultuur van Colombia

Wegens geografie, Colombia bevat vijf belangrijkste natuurlijke regio's, namelijk de Andes bergketens, de Caribische Zee kustgebied, de Stille Oceaan kuststreek, de Llanos (vlakten) en het Amazone regenwoud regio. Colombia is gelegen in de noordwestelijke regio van Zuid-Amerika. Dit heeft geleid tot een gediversifieerde Colombiaanse cultuur. Bovendien globalisering en verstedelijking zijn veranderd de Colombiaanse manier van leven.
Spaanse cultuur heeft in hoge mate beïnvloed de cultuur van Colombia. Het bracht in het katholicisme, het feodale systeem Encomienda, de Afrikaanse slaven en het systeem dat de Europese geboren blanken probleemgebieden. De Zwarten vermengd met de inheemse bevolking van Colombia, om carnaval geven hen een kans dit te doen. Deze mix creëerde een mix van culturen. De verbanning van de slavernij van de maatschappij, en de industrialisatie van de 20e eeuw na de oprichting van de Republiek Colombia waren de positivities gezien door de Colombiaanse samenleving.
Kunst van Colombia; De Colombiaanse kunst varieert rechts van de sculpturen en schilderijen van de oudheid tot de hedendaagse films, theater en diverse andere vormen van kunst. Colombia heeft geproduceerd artiesten als Alejandro Obregon en Fernando Botero. Gold werk, stenen en aardewerk vormde de precolumbiaanse beeldhouwkunst. Het schilderij in Colombia werd gekenmerkt door de pre-Columbiaanse, de koloniale, de Barok en de Republikeinse perioden. Renaissance en middeleeuwse stijlen waren de onderwerpen van de schilderijen van de vroege koloniale periode. De barokke periode die begint rond 1600 AD droeg de schilderijen met emotionaliteit, grote gebaren en populisme. Mexicaanse muurschilderingen beïnvloed de 20e eeuw Colombiaanse kunst. Deze periode was getuige van de wereldberoemde artiesten als Omar Rayo.
Literatuur van Colombia; Colombiaanse literatuur van de koloniale periode gericht op religie. Het merendeel van de uitdrukkingen die betrokken zijn Spaanse invloeden. Literatuur van de periode na de onafhankelijkheid werd op basis van politieke gedachten en bewegingen. Gedurende de negentiende en de twintigste eeuw, het boerenleven kwam te zijn afgebeeld in de Colombiaanse literatuur. Mysterie werd een van de onderwerpen om op te schrijven, in de moderne tijd. Kinder-en jeugdliteratuur die kinderliedjes en volksverhalen bevat vormt een belangrijk onderdeel van de literatuur van Columbia. Gabriel Garcia Marquez, een van de belangrijkste auteurs van de 20e eeuw, een Nobelprijswinnaar is een Colombiaanse.
Muziek van Colombia; Muziek is een van de mooiste uitingen van elke cultuur. De Colombiaanse cultuur bevat een verscheidenheid aan muziekgenres. Zang en dans begeleiden de bijzondere gebeurtenissen van het leven gewone man is. Cumbia, een van de genres van de Colombiaanse muziek, is een mix van de Afrikaanse en de Spaanse muziek. Salsa, geboren in Puerto Rica en Cuba, werd populair in Colombia. Champeta, Abozao, Juga, Pilon, Porro, Seis, Socca en Tambora zijn enkele van de andere muziek genres van de verschillende delen van Colombia. De Colombiaanse muziek van de huidige tijden omvat hip-hop, pop en rock muziek. Shakira, een prominente naam in de muziekindustrie, is uit Colombia.
Religie in Colombia; De Colombiaanse grondwet heeft verleend, de vrijheid van godsdienst aan zijn volk. Vóór 1991, het katholicisme werd de officiële godsdienst van Colombia. Tijdens de koloniale periode, de gezondheid, alsmede het onderwijs faciliteiten kwam onder de katholieke kerk. De cultuur van Colombia heeft ingestemd met de vrijheid van godsdienst en het is duidelijk in haar gediversifieerde bevolking.
Colombiaanse keuken; De Colombiaanse voedsel geeft een weerspiegeling van de Europese stijl van koken. Fritanga dat gegrild rundvlees en kip, ribben en worst met aardappelen bevat, vormen een favoriet gerecht van de Colombianen. Knollen en vlees uit het basisvoedsel van de Colombianen. Het klimaat van Colombia is bevorderlijk voor de bloei van een verscheidenheid van gewassen en vruchten. Zowel zoet als zout water vissen zijn er in overvloed in Colombia. De populaire gerechten variëren tussen de verschillende natuurlijke regio's van Colombia.
Festivals van Colombia; De carnavals gehouden op diverse gelegenheden vormen een belangrijk onderdeel van de festiviteiten van Colombia. Cali Fair gehouden tegen het einde van december, De Flowers Fair, die wordt gekenmerkt door de bloemen parade, Rock in het park, waarin de deelname van rockbands en de traditioneel gevierd Carnaval van zwarten en blanken zijn enkele van de populaire Colombiaanse feesten.
Mensen van Colombia - De Colombianen; De gevarieerde bevolking van Colombia weerspiegelt de geschiedenis en de gevarieerde cultuur van de Colombianen. Hun gevarieerde bevolking bestaat uit de indianen, Afrikanen, Aziaten, en het volk van het Midden-Oosten, als ook degenen die gemigreerd zijn uit Europa. Het merendeel van de Colombiaanse bevolking is mestizo. Met het verstrijken tijd dat de bevolking van Colombia is toegenomen als ook vooruitgang geboekt met betrekking tot het onderwijs en algemene ontwikkeling. Volgens een enquête in 2004, het volk van Colombia is een van de gelukkigste mensen van de wereld.
Colombianen zijn trots op hun rijk gevarieerde cultuur. De cultuur van Colombia is inderdaad een combinatie van de 'traditionele' en de 'moderne'. Het is een mix van verschillende etniciteiten maken Colombia een prachtig multicultureel land.

No comments:

Post a Comment