Tuesday 7 February 2012

Motorhelmen

Motorhelmen zijn een versnelling gebruikt om de renner van elke vorm van schade te beschermen het hoofd en gezicht. Een helm absorbeert de schokken van het effect, dat voortvloeit uit een ongeval tijdens een motorfiets rijden. De helmen die worden gebruikt door fietsers, zijn geëvolueerd met de tijd. hedendaagse vandaag helmen geven de gebruiker extra voordelen, zoals gehoorbescherming, ventilatie, gezichtsbescherming en zelfs intercom.
Het idee van motorhelmen ontstaan ​​na een dodelijk motorongeluk. Luitenant-kolonel Thomas Edward Lawrence, een officier van het Britse leger, een ontmoeting gehad met een ongeval tijdens het rijden een motorfiets. De heer Lawrence bezweken aan de verwondingen hoofd, zes dagen na opname in een ziekenhuis. Hugh Cairns, een neurochirurg die aanwezig waren aan kolonel Lawrence, heeft een grondige studie van de effecten en impact van het hoofd gewonden op motorrijders. Het resultaat van zijn uitgebreide onderzoek was de oprichting van motorhelmen, die bleek een zegen voor beide, de burgers en ruiters in het leger.
Soorten Helmen
De verschillende soorten helmen variëren van de totale nominale, open gezicht, Half helm, Modulair naar motorcross.
De Full helmen bestrijken het gehele gezicht en de basis van de schedel en de kin. Deze helmen hebben een dwars door het gedeelte van de ogen en de neus. Een gezichtsmasker is opgenomen in het ontwerp om het gezicht te beschermen tegen wind en het water bij regen. De geboden bescherming voor de kin Het is gunstig gebleken, zoals de kin is meer kwetsbaar voor verwondingen bij ongevallen.
De Motocross of Off-road helmen, hebben een uitgebreid kin, die extra bescherming biedt aan de ruiter. Vizieren helpen houden zonlicht uit de ogen. De kin bar in Motocross helmen is hoekig ten opzichte van de afgeronde die in Full helmen.
De Open Helm biedt bescherming aan de 3/4th deel van het hoofd, dus het is ook wel de 3/4th. De kin bar en het gezicht schild ontbreekt in dit motorhelm. Veel Open helmen heb een vizier die de renner wordt beschermd tegen de verblinding van de zon.
The Half helm, zoals de naam suggereert, dekt slechts de helft van het hoofd dwz de schedel. Het biedt de minimale bescherming die nodig is voor het hoofd. Als de helm loskomt van de hoofd tijdens ongevallen, niet wordt geacht net zo veilig.
De Modular valhelm is ook bekend als Flip-up een helm, te wijten aan de kin bar die wordt gedraaid omhoog. Het is een soort van hybride helm die een integraalhelm strekking weergegeven wanneer de kin bar wordt verlaagd en een open helm, als de orde gesteld.
Vrouwen Motorhelmen
Helmen ontworpen voor vrouwen zijn kleiner in omvang ten opzichte van die welke worden gebruikt door mannen. Deze helmen worden gegeven een gestileerde look en komen in verschillende vormen en maten. Voor het kopen van een helm, moet men zien of het goed past of niet. Het moet strak rond het hoofd. Om te controleren of een helm goed vast zit, probeer een duim tussen het voorhoofd en de helm wig. Er is geen verschil, als de helm is strak genoeg.
Het is mogelijk om goedkope motorhelmen die duurzaam en mooi. Zorg ervoor dat de helm is de DOT of de Snell certificering doorstaan. Veel online winkels bieden helmen in de prijsklasse van USD110 to USD700.
Met behulp van een helm is van het allergrootste belang is voor motorrijders. Vele fatale ongelukken zijn voorkomen als gevolg van het gebruik van helmen. Een belangrijk accessoire tijdens het rijden een motorfiets, moet men nooit vergeten om een ​​helm te dragen.

No comments:

Post a Comment