Saturday 12 May 2012

Middelen tot nietigverklaring

Wanneer een echtpaar willen hun huwelijk te beëindigen, hebben ze drie opties voor hen. Wat de meeste koppels doen aanvankelijk gescheiden is, wat betekent dat ze nog steeds wettelijk getrouwd, maar voor alle praktische doeleinden, te scheiden. De volgende fase is om een ​​echtscheiding, dat is een langdurig en vaak een pijnlijke procedure. Echtscheidingsprocedure in veel landen zijn erg duur, dat is een van de redenen paar verblijf gescheiden voor een langere periode van tijd voordat er doorheen te gaan. De derde optie, beschikbaar voor slechts een paar, is nietigverklaring. Hoewel echtscheiding markeert de ontbinding van het huwelijk, nietigverklaring verklaart dat het huwelijk werd nietig, en dus nooit heeft bestaan.
Niet alle paren in aanmerking komen voor een nietigverklaring. Er zijn een specifieke set van voorwaarden, die elk kunnen worden gronden voor een nietigverklaring. Een beroep tot nietigverklaring wordt alleen toegekend als een van deze aandoening zijn duidelijk en overtuigend bewezen in een rechtbank. De statuten bepalen dat de nietigheid van een huwelijk opdracht kunnen bepalen zijn niet dezelfde in elke staat.
Deze statuten zijn van toepassing in de meeste staten:
Bloedverwantschap of affiniteit; Verwantschap of affiniteit is een van de redenen voor nietigverklaring. Deze juridische term verwijst naar een huwelijk waar de man en vrouw zijn zeer nauw verwant. Het is illegaal voor een man of een vrouw om een ​​ouder, grootouder, broer, zus, tante, oom, of een soortgelijke helft (stap) relatie te trouwen. Ongeacht de intenties of de reden, hetzij partij had voor het doorgaan met een dergelijk huwelijk, is het nog steeds als nietig beschouwd vanaf het begin.
Bigamisch huwelijk; Het woordenboek betekenis van bigamie is 'de handeling van het aangaan van een huwelijk met een persoon, terwijl nog steeds wettelijk getrouwd met een ander'. Mogelijk is de meest voorkomende redenen voor nietigverklaring is wanneer de ene partij, terwijl nog wettelijk getrouwd, komt in een ander huwelijk. Dit kan opzettelijk gebeuren, of gebeurt onbewust, zoals wanneer een echtscheiding voor een voorafgaande huwelijk is ongeldig of niet definitief. As bigamie is een misdaad, het maakt automatisch het huwelijk nietig vanaf het begin.
Incompetentie, terwijl een huwelijk waarin de ene persoon is geestelijk gehandicapt, geestelijk ziek, of anderszins onbekwaam is ongeldig niet, maar de wet vereist dat, voordat een huwelijk wordt afgegeven aan iedereen die onder het toezicht en de controle van een bewindvoerder of voogd, de schriftelijke toestemming van deze persoon moet worden verkregen. Een dergelijk huwelijk kan vernietigbaar zijn op grond van algemene rechtsbeginselen van het eigen vermogen.
Defecten in de huwelijksceremonie of die vergunning; Er zijn bepaalde eisen die moeten worden nageleefd, terwijl het verkrijgen van een trouwboekje, want het een wettig huwelijk zijn. Een dergelijke voorwaarde is dat de persoon die het huwelijk moet juridisch gekwalificeerd zijn om dit te doen. Niet voldoen aan een van de eisen zijn redenen voor nietigverklaring.
Fraude, Force, of dwang; Een waarde die staat geldt voor alle juridische contracten, is dat beide partijen te ondertekenen met de bedoeling om de contractuele verplichtingen aan te gaan. Als het huwelijk wordt ook gezien als een contract door de wet wordt bepaald dat geen van de partijen het in te voeren met de bedoeling om de andere te misleiden. Een voorbeeld is van een persoon invoeren van het huwelijk met de doelstelling om de burgerschapsrechten te krijgen. Op het moment van strekkende tot vernietiging, rechtbanken kunnen beide partijen de intentie vast te stellen door onderzoek van het verloop van de gebeurtenissen in de aanloop naar het huwelijk en de ceremonie zelf.
Voor een huwelijk geldig te zijn, is toestemming van beide partijen nodig. Indien slechts een partij stemt, of de toestemming van een partij wordt verkregen door fraude, wordt het huwelijk nietig beschouwd. Ook als een persoon opgenomen in het huwelijk met geweld, dwang of dwang, dat is ook reden voor nietigverklaring.
Verzwijging of onjuiste voorstelling van feiten of omstandigheden; Onder de algemeen opgeworpen middelen tot nietigverklaring, is als een persoon heeft achtergehouden of verdraaid voor hun gezondheid of lichamelijke conditie. Het is echter vaak opgehouden alleen als het een kwestie is van essentieel belang om het huwelijk Unie, zoals impotentie of onvermogen om de voltrekking van het huwelijk. Andere voorwaarden die zijn genomen, zijn aandoeningen die een gevaar voor de gezondheid van de echtgenoot of de nakomelingen opleveren. Voorwaarden die niet worden beschouwd als een persoon van de kuisheid vóór het huwelijk of onjuiste voorstelling van de bereidheid van een partij om kinderen te krijgen.
Terwijl deze zijn de gronden voor een civiele nietigverklaring, het kerkelijk recht heeft zijn eigen set van voorwaarden, afhankelijk van welke hij plaatst nietigverklaringen. Terwijl de meeste zijn vergelijkbaar, naast deze, het huwelijk is als nietig beschouwd als het paar niet trouwen in een katholieke kerk, of een van beide partij niet van plan te gaan in een levenslange, exclusieve Unie, open voor de voortplanting.

No comments:

Post a Comment