Monday 7 May 2012

Diamant bezuinigingen en vormen: Asscher Cut Diamonds

Onder verwijzing naar diamanten, zijn de termen 'cut' en 'vorm' vaak door elkaar gebruikt, maar deze twee zijn verschillend van elkaar. Terwijl de vorm heeft betrekking op wat het woord betekent normaal gesproken, snijd verwijst naar de hoek waarin de verschillende facetten van een diamant worden gesneden. Hoewel er een grote verscheidenheid van vormen zoals ronde, prinses, ovaal en Asscher, kan een cut ideaal zijn, diep of oppervlakkig. Snijd wordt beschouwd als de belangrijkste van de 4 C's van Diamonds - Cut, Clarity, Color en Carat, als de glans van deze edelsteen hangt af van de snede.
Diamond Cut
De schittering van een diamant hangt af van het licht dat het oog van de waarnemer bereikt. In het geval van een diamant die een ideale gesneden heeft, lichtstralen gaan van de tafel, de staking van de facetten van het paviljoen en komen uit de tabel terug in de ogen van de waarnemer. In ondiep knippen of een diep geslepen diamanten, zijn de lichtstralen niet bereiken van de waarnemer ogen. In plaats daarvan krijgen ze terug te vinden uit de diamant van de andere zijden.
Asscher Cut
De Koninklijke Asscher Diamond Company van Nederland, opgericht door de familie Asscher in 1854, wordt gecrediteerd voor het feit dat gesneden enkele van de beste diamanten in de wereld. Joseph Asscher van de familie Asscher was degene die ontwierp de oorspronkelijke Asscher cut in 1902. Een gereputeerde edelsteen cutter, was Joseph Asscher uitgenodigd door de koning Edward IV van Engeland naar de beroemde Cullinan diamant geslepen in 1907.De Asscher cut was de eerste diamant geslepen te worden gepatenteerd.
The Asscher cut werd geïnspireerd door de tafel delen van de Renaissance. Echter, hadden ze niet de briljante delen van de edelstenen van die tijd. Deze bezuiniging heeft een achthoekige overzicht en wordt gekenmerkt door een klein tafeltje, een hoge kruin, diepe en brede paviljoen stap facetten. The Asscher cut is vergelijkbaar met de emerald cut, behalve dat in plaats van rechthoekige, Asscher cut diamanten zijn vierkante vorm. Echter, de facetten in het paviljoen zijn rechthoekig van vorm. In vergelijking met de emerald cut, een Asscher cut diamant heeft een hogere kroon en dieper paviljoen. Zijn hogere kroon en kleinere tabel geeft een Asscher cut meer vuur en licht dan een emerald cut. Terwijl vierkante smaragd bezuinigingen en Asscher bezuinigingen hebben soortgelijke facet patronen, Asscher cut diamanten hebben een kleinere tafel en een diepte van 60% of meer.
Tot 2001, diamanten met Asscher cut waren niet makkelijk te vinden. Ze zijn doorgaans verkrijgbaar in antiek winkels. Echter, in 2001, was er veel onderzoek gedaan op deze bezuiniging. Nieuwe specificaties zijn vastgelegd en nog veel meer facetten werden toegevoegd aan deze bezuiniging, dat de schittering van deze diamant toegenomen. Samen met zijn grotere glans en de stijgende populariteit van diamanten met vierkante snit, Asscher en prinses bezuinigingen zijn in de vraag naar diamanten sieraden als nooit tevoren.
De glans en schittering van diamanten hebben altijd geboeid mensen. Zij vormen een integraal onderdeel van sieraden van een vrouw. Asscher cut diamanten ringen zijn speciaal in de vraag. Van de eenvoudige ronde gesneden om de liefhebber Marquise, diamant een briljant stukje van sieraden.

No comments:

Post a Comment